5 sätt att underlätta resan med ditt djur

Det finns inget bättre sätt att tillbringa sommaren än med våra kära husdjur – oavsett var vi är någonstans. Dagar på stranden med sin vovve och dagar i mormors trädgård med sin kisse är drömmen för många – och det behöver inte vara svårt att ta sig dit.
Här är fem tips för hur du gör resandet enklare för dig och ditt djur.

Det går hur bra som helst att åka både bil, buss och tåg med din katt eller hund, men det kan kräva lite förberedelser och en extra tanke eller två för att gå smidigt. Här tipsar vi om fem saker du kan göra för att underlätta resandet i sommar.

1. Träna innan det är dags att åka
Ska du göra en längre resa eller har ett djur som är ovant att resa är det bra att öva och förbereda innan. Träna din katt att vara längre stunder i sin bur och åk någon runda med den i bilen om du senare ska resa med bil eller buss. Träna på att åka med din hund fastspänd i sin sele eller i bilburen så den är van vid det. Är det tåg du ska åka med är det lite svårare att träna på själva färden, men du kan alltid vänja katten eller hunden att vara i sin bur eller sele längre stunder.

2. Kolla upp regler och policys
Det kan vara bra att kolla upp vilka regler som gäller på din destination – framför allt om du ska åka utomlands. Kolla vilka vaccinationer som krävs i just det land ni ska till. Och du, glöm inte passet. Det är också bra att undersöka vilka policys det företag du ska resa med har. Vissa företag har specifika sektioner eller säten där du får resa med ditt husdjur och det är bra att ha koll på när du ska boka din biljett. Åker du i bil är det viktigaste att aldrig lämna hunden eller katten in en varm bil, då detta är direkt farligt för dem.

Här kan du läsa mer om hur du kan hålla din hund sval i sommar

3. Packa rätt
Tänk på att packa med rätt saker, både sådant som är nödvändigt och sådant som får ditt djur att känna sig tryggt. Glöm inte din hunds eller katts älsklingsleksak eller filt! De kan visa sig vara väldigt bra att ha med för att ge dem mer trygghet. Andra saker som är bra att ha med på en resa är: vatten, extra mycket mat, första hjälpen-kit och leksaker.

4. Bidra till en trygg miljö
Försök att ge din hund eller katt en så trygg miljö som möjligt genom att till exempel ha med deras favoritleksak; något som doftar som hemma och som de är vana vid. De kommer ju ofta till en helt okänd miljö och då kan det vara skönt för dem att ha något som doftar som hemma.

Det kan också vara bra om du eller någon som ditt djur är vant med är i närheten under större delen av resan. Om du, trots förberedelser och lugna ord har ett husdjur som är oroligt, eller som kanske inte tycker om att resa, så kan det vara värt att ge djuret kosttillskott med avslappnande effekt. Ett bra snack att ge sitt djur är Aptus Relax som är tuggbitar baserade på grönt te och vitamin B1. Du kan ge Relax som en godisbit både innan och under resan för att underlätta, för både dig och din hund eller katt. Ingen av oss vill ha en stressad resa och ibland kan det bästa vara att ge djuret lite hjälp på traven.

Vill du veta mer om kosttillskott från Aptus? Klicka här

5. Aktivera ditt djur innan resan
För att ge både dig och din fyrfota vän en så lugn resa som möjligt kan det vara bra att se till att motionera och aktivera din hund eller katt ordentligt dagen eller timmarna innan resan. Då kommer ditt djur vara trött och vilja vila mycket, vilket innebär mer lugn för dig och förhoppningsvis en skön resa för er båda.

Trestegsmetoden som räddar din hunds semestermage

aptus Att vara på resande fot i kombination med sol och värme kan innebära problem för din vovve. Det går att ge en hjälpande hand som lindrar semestermage och förhindrar uttorkning. Med Aptus produkter kan din bästa vän njuta av sommaren.

5 tips för att hålla din hund sval i sommar

aptus De flesta minns hur otroligt varm förra sommaren var och blir det likadant i år är det bra att se till att din hund håller sig sval och får i sig allt den behöver. Här är fem tips om saker du kan göra för att hålla din bästis sval så ni kan njuta av alla härliga dagar tillsammans.

Så vet du om din katt har artros

aptus Ledproblem hos katter är vanligare än du kanske tror, och risken ökar ju äldre katten blir. Det finns flera symtom att titta efter om du misstänker att din katt har problem – och flera sätt att underlätta för din fyrbenta vän.