5 tips för att hålla din hund sval i sommar

De flesta minns hur otroligt varm förra sommaren var och blir det likadant i år är det bra att se till att din hund håller sig sval och får i sig allt den behöver. Här är fem tips om saker du kan göra för att hålla din bästis sval så ni kan njuta av alla härliga dagar tillsammans.

Det är äntligen sommar och med det kommer varma härliga dagar att njuta av tillsammans med familj, vänner och inte minst sin hund. De härliga sommarkänslorna till trots är det dock viktigt att komma ihåg att hundar som människor behöver anpassa sig efter värmen för att må bra. Här är 5 enkla tips för att hålla din hund sval i sommar.

1. Undvik varma ställen
Dags för semesterresan till stugan eller till farföräldrarna? Både djur och människor uppskattar en sval bil på vägarna, oavsett längd på resa. Det kan tyckas harmlöst att lämna hunden i bilen när du ”bara” gör några snabba ärenden, men temperaturen stiger väldigt fort inuti bilen – även om fönstret är öppet.

Det är dock enkelt att underlätta bilresan för din hund. Bra sätt att göra det på är att installera en fläkt nära hunden, köpa en kyldyna eller kylmatta att ligga på eller ge den energitillskott som hjälper den att återhämta sig både under resan och efter bilturen. Aptus Sport X är en bra energidryck som kan hjälpa din hund att återhämta sig snabbare, både efter varma bilresor och träningspass i trädgården.

2. Håll koll på vattnet
Det är väldigt viktigt att se till att hunden alltid har tillgång till färskt vatten – som inte är för varmt. Om vattnet är för varmt för dig att dricka är det ofta även för varmt för hunden; så om du inte vill dricka det, ge det inte till din hund. Se till att hålla koll på vattenskålen och byt vatten ofta under varma sommardagar.

3. Träna när det är som svalast
Med lediga dagar kommer mer tid att lägga på härliga promenader och andra träningsformer med våra pälsklingar – men värmen kan faktiskt utgöra ett hinder för fysisk aktivitet. Det vi kan göra är att anpassa tidpunkten vi tränar på till när det är som svalast; tidigt på morgonen och senare på kvällen. För att hjälpa din hund att orka prestera och hålla sig på topp kan du också komplettera med Aptus Pro Sport som är en energipasta anpassat för hundar som tränar mycket och behöver extra energi för återhämtning.

Vill du veta mer om kosttillskott från Aptus? Klicka här

4. Undvik hett underlag
De vardagliga promenaderna är ofta höjdpunkterna i många hundars och hundägares dagar, men på sommaren kan asfalt och trottoarer bli väldigt varma. Hundarnas tassar är känsliga, så känn på asfalten innan ni går ut. Är den för varm för dig är den även det för din hund. Håll er på gräset eller andra svalare underlag så kommer ni få många härliga sommarpromenader tillsammans.

5. Ge möjlighet till skugga och svalka
Se till att det alltid finns skugga där din hund kan lägga sig, oavsett hur mycket du själv vill vara i solen. Finns det inte skugga i närheten kan du hänga upp en handduk, ett lakan eller något liknande som ger skydd. Ett beprövat tips är att fukta en handduk som hunden kan få lägga sig på eller som du lägger över den för att ge lite svalka. Att få bada eller vada i svalt vatten är uppskattat av många hundar – men se till att det inte finns några giftiga alger om du badar i öppet vatten.

Trestegsmetoden som räddar din hunds semestermage

aptus Att vara på resande fot i kombination med sol och värme kan innebära problem för din vovve. Det går att ge en hjälpande hand som lindrar semestermage och förhindrar uttorkning. Med Aptus produkter kan din bästa vän njuta av sommaren.

5 sätt att underlätta resan med ditt djur

aptus Det finns inget bättre sätt att tillbringa sommaren än med våra kära husdjur – oavsett var vi är någonstans. Dagar på stranden med sin vovve och dagar i mormors trädgård med sin kisse är drömmen för många – och det behöver inte vara svårt att ta sig dit

Så vet du om din katt har artros

aptus Ledproblem hos katter är vanligare än du kanske tror, och risken ökar ju äldre katten blir. Det finns flera symtom att titta efter om du misstänker att din katt har problem – och flera sätt att underlätta för din fyrbenta vän.