Trestegsmetoden som räddar din hunds semestermage

Att vara på resande fot i kombination med sol och värme kan innebära problem för din vovve. Det går att ge en hjälpande hand som lindrar semestermage och förhindrar uttorkning. Med Aptus produkter kan din bästa vän njuta av sommaren.

– Nu känns han piggare på bilfärderna, säger Fredrik Stiernswärd, hundägare till Golden retrievern Kompis.

Intresserad av att fylla på hundapoteket? Klicka här 

Det finns mycket att tänka på när det kommer till att semestra med en fyrbent vän. Även om din hund fortsätter som i vardagen med till exempel foder finns risker i att hunden får i sig något olämpligt på nya platser. Så, måste ni alltså hålla er hemma i sommar? Naturligtvis inte, men det kan vara en god idé att ladda upp med ett sommarapotek.

Fredrik Stiernswärd är ägaren till Golden retrievern Kompis som snart firar sin första födelsedag. Fredrik anser att Aptus produkter ger honom möjlighet att kunna ta extra bra hand om sin hund, speciellt under årets varma månader.
– Hundar svettas inte på samma sätt som människor, utan genom mun och tassar, så det är svårt att se hur mycket de faktiskt svettas. Ofta märker jag det genom hur mycket Kompis flåsar. Det är viktigt att säkerställa vätskebalansen, förklarar Fredrik.

Upprätthåll vätskebalansen
Långpromenader är en av Kompis favoritsysselsättningar och Fredrik har upptäckt att just vätskebalansen spelar en stor roll i den situationen. Sedan två veckor tillbaka har han gett Kompis Aptus Nutrisal, som är ett vätskeersättningspulver som blandas med vatten, vid fysisk aktivitet. Nutrisal innehåller glukos och maltodextrin samt elektrolyter för att ge energi och upprätthålla vätskebalansen i kroppen.
– Han är en väldigt glad hund generellt sett och sedan jag började ge honom vätskeersättningen tycker jag att han verkar piggare och nöjdare under bilturerna. Det är också en favorit under varma dagar nu när han fortfarande har kvar sin varma valppäls, säger Fredrik.

Fredrik förklarar att det aldrig varit några problem för Kompis att dricka vattnet när han strött i Nutrisal.

Hjälp en orolig mage
Om Kompis skulle få magproblem i sommar är Fredrik redo. Visste du att djur ibland kan få problem med magen vid speciella händelser som vid resa, jakt eller om den har ätit något olämpligt? Då kan det vara en god idé att vara förberedd med ett välfyllt hundapotek. Vid lös mage kan man med fördel ge sin hund Attapectin som innehåller både attapulgit och pektin som tillsammans hjälper till att bromsa diarré. Aptobalance är ett pulver med mjölksyrebakterier som stabiliserar tarmfloran och på det viset hjälper en orolig mage. Flera av Aptus produkter kan användas tillsammans, till exempel om hunden både har känslig och lös mage samt har förlorat större mängder vätska. Fredrik har nämligen både Nutrisal, Attapectin och Aptobalance från Aptus hemma i sitt hundapotek.

5 sätt att underlätta resan med ditt djur

aptus Det finns inget bättre sätt att tillbringa sommaren än med våra kära husdjur – oavsett var vi är någonstans. Dagar på stranden med sin vovve och dagar i mormors trädgård med sin kisse är drömmen för många – och det behöver inte vara svårt att ta sig dit

5 tips för att hålla din hund sval i sommar

aptus De flesta minns hur otroligt varm förra sommaren var och blir det likadant i år är det bra att se till att din hund håller sig sval och får i sig allt den behöver. Här är fem tips om saker du kan göra för att hålla din bästis sval så ni kan njuta av alla härliga dagar tillsammans.

Så vet du om din katt har artros

aptus Ledproblem hos katter är vanligare än du kanske tror, och risken ökar ju äldre katten blir. Det finns flera symtom att titta efter om du misstänker att din katt har problem – och flera sätt att underlätta för din fyrbenta vän.