Agilitystjärnan: "Det får energin att räcka hela dagen"

Precis som för elitidrottare är det viktigt för tävlingshundar att hålla energinivån uppe för att prestera på topp.
Sedan Jenny Damm, tvåfaldig VM-mästare i agility, upptäckte energitillskotten från Aptus har hon märkt stor skillnad på sina tävlingshundar.
– De orkar mer än någonsin, säger hon.

Jenny Damms djurintresse har funnits med henne sedan födseln. När hon var yngre tränade och tävlade hon med hästar, så när hon fick sin första egna hund blev det naturligt att börja träna med den också.
– Frances, en Jack Russell Terrier, följde med mig till stallet varje dag. Ett par år senare skaffade jag även min första Border collie, Lotus, och i samband med det började jag träna agility för hundtränaren Irene Stjärnås. Efter ett tag hade jag inte tid för hästarna längre utan la allt fokus på att träna mina hundar, säger hon.

I dag, drygt tjugo år senare, har Jenny och hennes hundar flera VM-guldmedaljer i bagaget och i år har de redan kammat hem förstaplatserna i både SM och NM. Genom att träna simning, stretching och vara ute på skogspromenader i kuperad terräng förbereds hundarna inför de krävande agilitytävlingarna. För att de ska kunna prestera på topp är det dock viktigt med rätt kost, både under träning och tävling.
– Tävlingsdagarna är ofta långa, så jag brukar ta med mig både Aptus vätskeersättning och energibooster dit för att ge hundarna energi – både inför loppet och för återhämtningen efteråt, säger Jenny.

Förenklar träningen

Sedan Jenny upptäckte energitillskotten Aptus Pro Sport energipasta och Aptus Sport X vätskebalans och såg hur mycket hundarna tyckte om produkterna har träningen gått smidigare än någonsin. Hon berättar att hundar kan ha svårt att få i sig tillräckligt mycket vätska under tävlingsdagarna, men genom att blanda i lite energipasta i deras dricksvatten löser man enkelt problemet.
–Dessutom tycker hundarna att det är gott, tillägger hon.

Beställ Aptus Pro Sport energipasta här

I höst väntar ännu ett VM för Jenny och hennes Border collie Lilli.
– Det här året har gått väldigt bra, bättre än någonsin tidigare. Lilli har varit stabil, både fysiskt och mentalt – jag har verkligen märkt en förändring sedan vi började använda de här energitillskotten. Långa dagar väntar i höst, men jag vet att vi kommer att lyckas behålla energin ända fram till mål.

Trestegsmetoden som räddar din hunds semestermage

aptus Att vara på resande fot i kombination med sol och värme kan innebära problem för din vovve. Det går att ge en hjälpande hand som lindrar semestermage och förhindrar uttorkning. Med Aptus produkter kan din bästa vän njuta av sommaren.

5 sätt att underlätta resan med ditt djur

aptus Det finns inget bättre sätt att tillbringa sommaren än med våra kära husdjur – oavsett var vi är någonstans. Dagar på stranden med sin vovve och dagar i mormors trädgård med sin kisse är drömmen för många – och det behöver inte vara svårt att ta sig dit

5 tips för att hålla din hund sval i sommar

aptus De flesta minns hur otroligt varm förra sommaren var och blir det likadant i år är det bra att se till att din hund håller sig sval och får i sig allt den behöver. Här är fem tips om saker du kan göra för att hålla din bästis sval så ni kan njuta av alla härliga dagar tillsammans.