”Vi tränar inför SM med vila, vitaminer och vätskeersättning”

Nina Steinbach är ett känt namn i hundvärlden och inte bara aktuell med föreläsningar, coachning och sin populära blogg. I augusti kommer hon dessutom än en gång att tävla SM i rallylydnad, den här gången med sin golden retriever Ebba. 

– För att hålla sin hund i form gäller det att den mår bra inifrån och ut – och det kan kosttillskott hjälpa till med, säger hon.

Blekingebon Nina Steinbach har vuxit upp med hundar omkring sig. Hon har dessutom alltid haft ett stort intresse för samarbete, så när hon som femtonåring äntligen fick köpa sin första golden retriever Ida började hon ganska snart att prova på att träna lydnad.

– Det är spännande med samspelet mellan människor och hundar och hur man kan utveckla deras samarbetsförmåga. Jag har en examen i både psykologi och pedagogik och jobbat mycket med mellanmänskliga relationer, men sedan några år tillbaka fokuserar jag helt och hållet på hundar och föreläser, coachar och håller kurser genom mitt företag Glädjeruset, säger hon.

Förebygger pålagringar med kosttillskott

Under åren växte Ninas intresse för sporten; hon skaffade fler hundar och började tävla mer och mer. För några år sedan kom hon i kontakt med Aptus när hennes hund Maja fick pålagringar på sin höft, något som är vanligt hos golden retrievers.

– Rasen är predisponerad för höft- och armbågsproblematik, därför röntgas alla goldens vid en särskild ålder. Man kan försöka förebygga pålagringar genom att ge hunden glukoskamin och jag upptäckte att Aptus produkt GlycoFlex fungerade jättebra för Maja. I dag använder jag flera av Aptus produkter och är även ambassadör för företaget. Jag hade aldrig velat vara ansiktet utåt för något jag inte tycker om och kan stå för, säger hon.

Vill du veta mer om hur GlycoFlex kan hjälpa din hund? Klicka här

I augusti kommer Nina för femte gången att ställa upp i SM. För att komma i form inför tävlingen i slutet av augusti berättar hon att de på grund av vädret främst har satsat på vila, vitaminer och vätskeersättning. På grund av den extrema värmen har just energi och återhämtning varit viktigt – och sedan i våras har Nina gett sina hundar vitaminer genom produkten Multidog Senior.

”Hjälper till med återhämtningen”

Hon berättar att både Ebba och hennes tolvåriga hund Bindie har fått en helt ny geist sedan de började med vitaminerna och att särskilt Ebba har blivit mycket piggare.
– Jag har även en yngre hund som har extremt mycket energi, hon ger verkligen 200 procent i allt hon gör. Jag brukar ge henne Pro Sport Pasta, ett kompletteringsfoder som ersätter energin och hjälper till med återhämtningen. Nu inför SM är sportpastan dessutom ett jättebra sätt att hjälpa Ebba efter våra träningspass; det är egentligen bra oavsett vad man tävlar eller tränar – precis som människor äter druvsocker eller resorb behöver även hundar återhämta sig.

För dig som är nyfiken på att testa rallylydnad eller andra grenar är Ninas bästa tips att våga prova.
– Hjälp din hund att må bra både fysiskt och psykiskt utifrån sin ålder och sina förutsättningar. Är din hund lite äldre kan det vara bra med extra vitaminer och när det är varmt behövs ofta vätskeersättning. Sedan är mitt bästa tips att våga testa och våga tävla! Många tycker att det känns lite läskigt att prova en ny sport men jag rekommenderar att ge dig ut i hundvärlden, den är full av supertrevliga människor som alla har varit nybörjare. Våga, du kommer inte att ångra dig.

Vill du veta mer om kosttillskott från Aptus? Klicka här

Trestegsmetoden som räddar din hunds semestermage

aptus Att vara på resande fot i kombination med sol och värme kan innebära problem för din vovve. Det går att ge en hjälpande hand som lindrar semestermage och förhindrar uttorkning. Med Aptus produkter kan din bästa vän njuta av sommaren.

5 sätt att underlätta resan med ditt djur

aptus Det finns inget bättre sätt att tillbringa sommaren än med våra kära husdjur – oavsett var vi är någonstans. Dagar på stranden med sin vovve och dagar i mormors trädgård med sin kisse är drömmen för många – och det behöver inte vara svårt att ta sig dit

5 tips för att hålla din hund sval i sommar

aptus De flesta minns hur otroligt varm förra sommaren var och blir det likadant i år är det bra att se till att din hund håller sig sval och får i sig allt den behöver. Här är fem tips om saker du kan göra för att hålla din bästis sval så ni kan njuta av alla härliga dagar tillsammans.